Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 11.09.2023.

U prisustvu mještana bihaćkog naselja Kamenica prigodnom manifestacijom obilježen je Dan MZ Kamenica.

U prisustvu mještana bihaćkog naselja Kamenica  prigodnom manifestacijom obilježen je Dan MZ Kamenica.

U prisustvu mještana bihaćkog naselja Kamenica  prigodnom manifestacijom obilježen je Dan MZ Kamenica.


 Kao i svake godine ispred šehidskog spomen obilježja napravljenog u znak sjećanja na šesnaest poginulih mještana ovog naselja, okupili su se preživjeli pripadnici Odreda TO Kamenica i predstavnici gradske vlasti.


Uz prigodan vjerski sadržaj, položeno je i cvijeće na šehidsko spomen obilježje, a organizirani su tradicionalno druženje i sportska takmičenja.  Dodijeljene su zahvalnice i priznanja najzaslužnijim pojedincima i institucijama, te priznanja „Kamenički gazija“ koju je i ove godine osvojio Adem Behrem, utrku na 1700 metara osvojio je Ilahan Felić a turnir veterana ekipa Kamenice. 


Ekrem Okić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica  u svom obraćanju zahvalio je svima na dolasku i prisjećanju na hrabre heroje koji su dali živote za slobodnu državu Bosnu i Hercegovinu. Osvrnuo se i na projekte koji su u proteklih godinu dana realizirani u ovoj mjesnoj zajednici a za koje su dio sredstava prikupili i sami mještani. 


„MZ Kamenica svake godine na jedan dostojanstven način organizira manifestaciju kojom se prisjećamo 16 poginulih mještana Kamenice u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine.  Stoga je ova manifestacija i aktivizam članova Savjeta MZ Kamenica najbolji primjer kako se  jedna mjesna zajednica i njezini stanovnici prisjećaju svojih heroja“- kazao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća. 


Označaju obilježavanja datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine  i mirnodopskom razvoju mjesne zajednice Kamenica prisutnima je govorio i Šemsudin Dedić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI