Četvrtak, 18.07.2024.

Uvjeti korištenja

1. Korištenjem bilo kojeg dijela Cenzura.ba portala i svih njegovih dijelova i podsiteova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila/uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem Cenzura.ba portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

3. Niti jedan dio Cenzura.ba portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.


Cenzura.ba portal

4. “Cenzura.ba” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Cenzura.ba portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje i sve servise portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.

5. Cenzura.ba portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te prenesenih vijesti/linkova na vanjske stranice.

6. Cenzura.ba sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje Cenzura.ba portala koristite na vlastitu odgovornost i Cenzura.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

7. Pristup Cenzura.ba portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.


Autorska prava

8. Cenzura.ba je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizalni i audio materijali, baze podataka …). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava Cenzura.ba portala i podložno je tužbi.

9. Neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja portala bez potpisa nas (Cenzura.ba) kao vlasnika autorskih prava (Cenzura.ba) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

10. Korisnik koji smatra da je Cenzura.ba povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala i Cenzura.ba će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.


Prenesene vijesti i linkovi na vanjske stranice

11. Cenzura.ba sadržava vijesti i diretkne linkove na web stranice izvan vlastitog portala. Cenzura.ba vijesti i linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Stavovi izraženi u potpisanom tekstu su od autora i ne odražavaju nužno uredničku politiku Cenzura.ba portala i Cenzura.ba portal ne podliježe odgovnornosti za sadržaj koji vodi linkom na druge stranice/medije.

12. Cenzura.ba portal koji automatizmom prenosi sadržaje (vijesti koje nisu lokalnog karaktera) koji su dostupne na drugim stranicama putem RSS-a sistema (cijele vijesti ili dio vijesti) koja posjeduje link ispod istog teksta se ne smatra autorskim sadržajem Cenzura.ba portala. Cenzura.ba nije odgovoran za sadržaj koji je dostupan kroz RSS sistem.


RSS vijesti sa drugih portala

13. RSS je jednostavan način za automatsko prenošenje informacija sa internet stranica. Umjesto stalnog posjećivanja internet stranica u potrazi za svježim vijestima, oglasima ili člancima, možete koristiti RSS, pomoću kojeg ćete uvijek biti obaviješteni o najnovijim događajima i novostima na internet stranicama. Cenzura.ba također posjeduje plugin/čitač vijesti na ovaj način sa drugih medija koje možete pratiti iz minute u minuti. Takve vijesti su potpisane i postavljen link za direktnu posjetu originalnom sadržaju. RSS sistem/čitač možete koristiti i na svojim mobilnim, desktop i tv uređajima. Za korištenje RSS-a je potreban program za čitanje RSS vijesti (RSS Reader). Na ovoj internet adresi (klik ovdje) možete pronaći puno takvih programa, od kojih je dosta besplatnih. Cenzura.ba nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi mediji.

14. Cenzura.ba nema obavezu pratiti RSS objave, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, ukloni bilo koji materijal ili cijeli naslov koji nije u skladu s pravilima.

15. Vijesti/objave koje su integrirane putem RSS-a sa drugih medija se ne objavljuju na glavni dio naslovnice Cenzura.ba portala. Svaka vijest drugih medija koja se čita putem RSS-a je ispod nje naglašeno da je RSS objava.


Partneri trećih strana

16. Cenzura.bamože sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Cenzura.ba oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, Cenzura.ba portalu ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.


Registrirani korisnici (Forum.Cenzura.ba)

17. Registriranjem na Forum Cenzura.ba portala korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.

18. Cenzura.banije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji. Za sve sadržaje obavljene pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

19. Cenzura.ba je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala.

20. Cenzura.ba zadržava pravo da pojedinom korisniku zabrani korištenje foruma ili dijelom portala, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti Cenzura.ba portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta/profila. Cenzura.ba ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje accounta/profila, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.


Prijava nedozvoljenog sadržaja na Forumu

21. Cenzura.ba ima iznimno velik broj korisnika koji u realnom vremenu, samostalno objavljuju kometare pa nije u mogućnosti kontrolirati cjelokupni sadržaj korisnika, objavljen na takav način.

22. Svaka osoba koja smatra da je neki od korisnika portala Cenzura.ba, svojim komentarom ili drugim objavljenim sadržajem povrijedio njena prava ili prava trećih osoba, dužna je takav sadržaj odmah prijaviti portalu Index.hr, putem e-mail adrese redakcija@Cenzura.ba.

23. Nakon prijave nedozvoljenog sadržaja iz tačke. 34., Index.hr će, u slučaju utvrđenja da se radi o nedozvoljenom sadržaju i povredi ovih Uvjeta korištenja, odmah ukloniti prijavljeni sadržaj.


Poruke Cenzura.ba i sponzora

24. Cenzura.ba može registriranim korisnicima na Forumu povremeno poslati obavijesti Cenzura.ba portala i sponzora.


Modificiranje i promjene pravila

25. Cenzura.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, Cenzura.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na Cenzura.ba portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.


Kontaktirajte nas

26. Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

Cenzura.ba

e-mail: redakcija@cenzura.ba

e-mail: marketing@cenzura.ba


Podijeli: