Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 02.05.2023.

Ogrešević zagrmio iz Krajine i otkrio šta mu je Konaković pisao: Što mi više popuštamo, neprijatelji Bosne sve više traže

Ogrešević zagrmio iz Krajine i otkrio šta mu je Konaković pisao: Što mi više popuštamo, neprijatelji Bosne sve više traže


Ogrešević zagrmio iz Krajine i otkrio šta mu je Konaković pisao: Što mi više popuštamo, neprijatelji Bosne sve više tražeNismo htjeli da budemo dio većine koja će biti izabrana kratkoročnim rješenjima, izjavio je večeras predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, gostujući u emisiji “Istraga sedmice” Hayat televizije.


Analizirajući formiranje Vlade FBiH nakon što je nove izmjene Ustava FBiH nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, Ogrešević je kazao da su u vlast odbili ući jer su prepoznali trendove koji slijede.


– “Trojki” je izgleda bitnije da sjednu u fotelje. Oni pokušavaju svoj akt izdaje da obrazlože na drugačiji način. Ovo je oktroisana, nametnuta vlast. Stvar treba nazivati pravim imenima.


Ovaj trenutak koji živimo je kulminacija svega što se dešava oko Bosne od devedesetih. Mi toga moramo biti svjesni i moramo raščistiti sa sobom da li želimo da samo budemo živi i da nam je dosta ili da promijenimo pristup.


Što mi više popuštamo, neprijatelji Bosne sve više traže. Vrijeme je da se okupimo – poručio je Ogrešević.


Dodaje kako je Konaković imao veliku želju da bude vlast ne shvatajući trenutak.


– Ovo je stvar budućnosti i Ustava. Konaković je i meni pisao, Emriću… On na svaki naš javni stav piše poruke. To dovoljno govori o njemu, svjestan je da griješi.


Napisao mi je poslije sastanaka s Murphyijem i Sattlerom u Delegaciji EU da ja ne govorim istinu, da će oni prihvatiti kratkoročna rješenja. Očito je da je slagao.


Ovdje nema dileme – ova vlast nije volja većine. Imamo većinu u Klubu Bošnjaka, nas 16 nije za uspostavu vlasti i ova vlast i njeni sudionici moraju nositi epitet namentute i izdajničke vlasti – zaključio je Ogrešević.

IZVORcazin.baPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI