Četvrtak, 18.07.2024.
  • Suad Balić
  • 13.08.2023.

OFK ''BIHAĆ'' BIO DOMAĆIN ODRŽANOJ REVIJALNOJ UTAKMICI I TRADICIONALNOM DRUŽENJU BIVŠIH POLAZNIKA FK ''PREKOUNJE'' I NK ''JEDINSTVO'' BIHAĆ

OFK ''BIHAĆ'' BIO DOMAĆIN ODRŽANOJ REVIJALNOJ UTAKMICI I TRADICIONALNOM DRUŽENJU BIVŠIH POLAZNIKA FK ''PREKOUNJE'' I NK ''JEDINSTVO'' BIHAĆ

OFK "BIHAĆ" BIO DOMAĆIN ODRŽANOJ REVIJALNOJ UTAKMICI I TRADICIONALNOM DRUŽENJU BIVŠIH POLAZNIKA FK "PREKOUNJE" I NK JEDINSTVO BIHAĆ


Dana, 09.08.2023.godine (srijeda) na stadionu SRC "Prekounje" u Bihaću održana je revijalna utakmica i tradicionalno druženje bivših članova NK Jedinstvo i FK Prekounje. 

Ovo je nastavak lijepe priče započete prije 5 godina i  jedinstven je događaj na ovim prostorima jer uspjeva svake pa i ove godine okupiti veliki broj bivših članova ova dva bihaćka kluba, ali i veliki broj gledaoca.

Pored igranja na velikom terenu, ovo je bila prilika i da se bivši igrači ova dva kluba,  koji većina sada silom prilika žive u raznim zemljama Evrope ponovo sretnu na jednom mjestu, prisjete se starih vremena, utakmica, takmičenja i brojnih osvojenih pehara. 

Utakmica je završila pobjedom bivših polaznika FK "Prekounja" rezultatom 2:1, iako je rezultat u ovakvim revijalnim utakmicama u drugom planu, treba istaći da su svi igrači  ponudili jako kvalitetnu igru, bez obzira što je većina igrača  završila s igranjem nogometa prije 15-ak godina. To sve  potvrdjuje da su bivši nogometni članovi ova dva nogometna kluba trenirali duži period i pròšli stručne trenažne procese i razna sportska fudbalska takmičenja. 


Nakon završetka utakmice, nastavljeno je druženje u prostorijama OFK Bihać, gdje su sve prisutne nogometaše i goste zabavljali Adnan Nezirov i Mirza Malkoč, bivši članovi ova dva bihaćka kluba, a sada profesionalni pjevači.


Ova lijepa priča iz grada na Uni će se nastaviti i narednih godina, a posebna zahvala ide upravi OFK "Bihać" koja  je i ovog puta  kao i do sada stavila na raspolaganje  svoje sportske resurse (teren, sportsku opremu i objekat i dr.),  kako bi se realizirale   planirane aktivnosti (odigrala revijalna utakmica i druženje).

Hvala i organizatorima i svim učesnicima, kao i  Adnanu Nezirovu i Mirzi Malkoč što su dali svoj humani doprinos i svojim i po želji numerama zabavljali sve prisutne, sa željom da sve vas prati dobro zdravlje, sreća i uspjeh u životu. 

Sretno i dobro  nam došli ponovo još dugi niz godina.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI