Ponedjeljak, 15.04.2024.
  • Suad Balić
  • 05.06.2023.

Krvna osveta u Velikoj Kladuši: Izet Grahović dvije godine čekao Asmira Halilagića, ubicu brata Hasana, sinoć ga je ubio

Krvna osveta u Velikoj Kladuši: Izet Grahović dvije godine čekao Asmira Halilagića, ubicu brata Hasana, sinoć ga je ubio

Krvna osveta u Velikoj Kladuši: Izet Grahović dvije godine čekao Asmira Halilagića, ubicu brata Hasana, sinoć ga je ubioU Velikoj Kladuši sinoć je ubijen Asmir Halilagić. Asmir je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica. Asmir je služio kaznu zbog ubistva Hasana Grahovića kojeg je on ubio 7. januara 2021. godine.


– Muškarac u dobi od 35 godina pucao je u 28-godišnjaka i tom prilikom mu nanio smrtnosne povrede. On je uhapšen i bit će predat Tužilaštvu USK. Oba muškarca su iz Velike Kladuše – rečeno je za portal “Avaza” MUP-a USK prije dvije godine.


Od tada, Izet zvani Izo Grahović brat brutalno ubijenog Hasana, se spremao na krvnu osvetu. Spremao se da osveti brata Hasana za kojeg je narod u Velikoj Kladuši imao samo riječi hvale.


I dočekao je 4. juni 2023. godine.


Oko 22 sata u ulici Mahmuta Zulića u bilizini školskog centra u Velikoj Kladuši,  naišao je Asmir. Izet je po toj spoznaji odmah otvorio pucnjavu.


Bez puno razmišljanja, od ranije pripreman na ovaj krvavi pohod, Izet je ispalio više hitaca na Asmira. Nakon što je završio svoj naum, otišao je do policijske stanice u Velikoj Kladuši i predao se.


Donio je i pištolj iz kojeg je pucao.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI