Ponedjeljak, 29.05.2023.
  • Suad Balić
  • 26.05.2023.

Kadeti NK''Krajišnik'' iz Velike Kladuše prvaci USK-a

Kadeti NK''Krajišnik'' iz Velike Kladuše prvaci USK-a

Kadeti NK''Krajišnik'' iz Velike Kladuše prvaci USK-a


U četvrtak je odigrano posljednje kolo Kadetske lige Unsko-Sanskog kantona u kojem su naši momci uvjerljivom pobjedom u Ćoralićima 5:1 pobjednički pehar donijeli u Veliku Kladušu. Ova sjajna generacija igrača rođenih 2007. godine ostvarila je 17 pobjeda uz dva neriješena rezultata i jedan poraz ostvaren u trećem kolu još u septembru mjesecu protiv najvećeg rivala u borbi za prvo mjesto ekipe Mladosti iz Polja kod Cazina. 


Naši momci dali su ukupno 85 golova a primili samo deset. Najbolji strijelci su Keserović Harun sa 23 postignuta gola, Pajazetović Amar dao je 16, Abdić Amin 10, a Okanović Mirnes 8. 


Treneri Alić i Ljubijankić kroz prvenstvo su koristili slijedeće igrače čija imena svakako treba zapamtiti: Anes Mašinović i Armin Hegić koji su odigrali sve utakmice, zatim Amar Pajazetović, kapiten Emrah Ibrčić, Elvin Mujakić, Adnan Kekić, Elvis Mujakić, Mirnes Okanović, Harun Keserović, Dženis Delanović, Tarik-Mirza Kendić Amil Ožegović, Dženis Brkić, Amin Abdić, Ermin Bašić, Almin Abdić, Leon Šabančević, Eman Ćufurović, Nihad Ćatić, Anes Smlatić,  Ervin Hašić, Bakir Raković, Esad Ćatić, Kenan Velić, Faris Ćufurović i Irnes Šuvić. 


Čestitamo mladim igračima i ovom putem poručujemo da, iako nemju prvog tima, iako je Klub na margini i sasvim nebitan gradskim vlastima, Krajišnikove boje ima ko da nosi, da predstavlja i da ih brani. 


BRAVO MOMCI!!!


Čestitke upućujemo i trenerima Edinu Aliću i Edinu Ljubijankiću kao i roditeljima igračima koji su bili potpora Klubu kako na domaćim tako i većini gostujućih utakmica.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI