Subota, 18.05.2024.
  • Cenzura.ba
  • 23.03.2023.

Imamo još jednog igrača svjetske klase: Postigao golčinu, pa čestitao ramazan i dobio žuti karton

Imamo još jednog igrača svjetske klase: Postigao golčinu, pa čestitao ramazan i dobio žuti karton

Od početka na terenu u Zenici dominiraju izabranici novog selektora Faruka Hadžibegića i trenutno imaju potpuno zasluženih 3:0.

Prvih 45 minuta obilježio je veznjak Milana Rade Krunić sa dva gola, no oba puta je kod tih golova s desne strane probijao i ubacivao sjajni Amar Dedić.

Talentovani desni bek Salzburga dominira večeras, da bi potom u 64. minuti fantastično pogodio lijevom nogom za 3:0.

Nakon razornog udarca i sjajnog gola, podigao je dres i na majici poslao poruku povodom početka Ramazana, a zatim je dobio žuti karton.

Dedić je već sada na meti brojnih evropskih timova i navodno su ga nedavno pratili skauti Manchester Uniteda, a partija protiv Islanda samo će pomoći da se poveća njegova cijena i da se dodatno primakne velikom klubu.

Prema svemu sudeći, on će već na ljeto da napusti Austriju i Salzburg  gdje je trenutno neizostavan član prve postave.

Amar Dedić je u ovoj sezoni eksplodirao, postao je nezamjenjiv na desnoj strani najboljeg kluba u Austriji, a zacementirao je i mjesto uz desnu aut liniju u A-reprezentaciji Bosne i Hercegovine zahvaljujući sjajnim izvedbama u utakmicama protiv Crne Gore i Rumunije.

Navijači BiH pozdravili su ga aplauzima i još jedan je u nizu vrhunskih bh. talenata koje očekuje velika budućnost. Nadamo se da ćemo svi zajedno na kraju otići na EURO 2024.Podijeli: