Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 25.09.2023.

IMA LI IKO U DRŽAVNOJ VLASTI DA PREDSTAVLJA DRŽAVU?

IMA LI IKO U DRŽAVNOJ VLASTI DA PREDSTAVLJA DRŽAVU?

IMA LI IKO U DRŽAVNOJ VLASTI DA PREDSTAVLJA DRŽAVU? 


Kažu nam danas poslije sastanka predstavnika državne vlasti da je napravljen iskorak u interesu svih građana i da kompromis nema alternativu. Ustvari, to kaže predstavnik Trojke, da bi nam onda Dodik rekao da su ipak samo dogovorene procedure i da on ne odustaje od prijašnjih zahtjeva, nazivajući sve vrijeme Trojku “bošnjačkom” stranom - što oni po svemu sudeći prihvataju. Čović po starom - on očekuje izmjene Izbornog zakona po mjeri HDZ-a.


Ovo “bošnjačka strana” para uši. Nedopustivo je da predstavnici državne vlasti pristaju na takav termin. Plus, gdje je bosanska strana? Gdje je građanska strana? Gdje je jevrejska strana? Gdje je romska strana? Gdje je poštena strana? Gdje je strana znalaca? Ko predstavlja državne interese? Niko, apsolutno niko ovdje!


Druga stvar, trebamo Predsjedništvo da napravimo taocima predsjednika etničkih stranaka? Sudeći po ovome gdje nas vode, Bosna i Hercegovina više nikada neće imati stav o bilo čemu osim o vremenskoj prognozi ili drugim trivijalnim pitanjima. Stvarno nas vode u jednoumlje i bezumlje neslobodnih ljudi. 


Oni hoće da definišu sve, od izborne komisije, do ko će biti biran, do ko će biti izabran. Doći ćemo u situaciju da će politička mafija potpuno legalno odlučivati o svakom procesu u državi, a demokratiju nećemo imati ni na papiru.


Ovo nije iskorak, nego strahota i poniženje za državu i sve njene građane.


MHPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI