Četvrtak, 18.07.2024.
  • Suad Balić
  • 11.09.2023.

Grad Bihać želi realizirati tri važna kapitalna projekta, da li će dobiti podršku Gradskog vijeća!?

 Grad Bihać želi realizirati tri važna kapitalna projekta, da li će dobiti podršku Gradskog vijeća!?


Grad Bihać želi realizirati tri važna kapitalna projekta, da li će dobiti podršku Gradskog vijeća!?


Gradska uprava Bihać najavljuje realizaciju tri važna kapitalna projekta. Izgradnju javnog gradskog bazena, terena s umjetnom podlogom na stadionu NK Jedinstvo kao i cestovno uređenje u dijelu grada Ceravci. Za ove projekte u Upravi su se odlučili jer smatraju da će od njih građani imati koristi ali i privredno ojačati grad. Kako je riječ o milionskim investicijama, prihodi Grada nisu dovoljni. Dio sredstava osiguran je od viših nivoa vlasti a novac će se tražiti i kod banaka. Na narednoj sjednici GV, za realizaciju gore spomenutih projekata, Uprava traži saglasnost vijećnika o kreditnom zaduženju u iznosu od tri miliona maraka…


BIHAĆ, 09. septembra – Urađen je prijedlog idejnog projekta budućeg gradskog bazena u Bihaću. Na organiziranoj prezentaciji, predstavljen je rukovodiocima sportskih ustanova, udruženja i grupacija. Kada se izgradi biti će dostupan svim građanima ali korist od njega posebno će imati sportski rekreativci i mlađa populacija.


Izgradnja bazena složen je projekat za čiju će realizaciju trebati vremena i novca. Budžet grada sam ga ne može do kraja finansirati zbog čega se traže drugi izvori. Prvi milion osiguran je iz federalnog budžeta. Pri kraju je rješavanje pravne i druge dokumentacije kao i potrebnih dozvola za lokaciju gdje se prije rata nalazio stari bazen.


Projekt je ovo koji je među prioritetima Gradske uprave. Kao i onaj koji se odnosi na uređenje javne infrastrukture u naselju Ceravci gdje posljednjih godina traje intenzivna gradnja stambenih i poslovnih objekata. Da bi realizirali svoje investicije, privrednici su bili prisiljeni investirati i u javnu infrastrukturu poput komunalne i saobraćajnica.


O svemu što je vezano za sljedeći utorak i sjednicu na kojoj će vijećnici odlučiti o kreditnom zaduženju u visini od tri miliona maraka

IZVORtitox.netPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI