Subota, 24.02.2024.
  • Suad Balić
  • 19.02.2023.

Dva šlepera, dva kamiona i dva kombija pomoći poslani iz Crvenog krsta USK za Tursku (FOTO)

Dva šlepera, dva kamiona i dva kombija pomoći poslani iz Crvenog krsta USK za Tursku (FOTO)


Dva šlepera, dva kamiona i dva kombija pomoći poslani iz Crvenog krsta USK za Tursku (FOTO)

U saradnji sa Društvom Crvenog križa BiH te sa uputama Turskog Crvenog polumjeseca, Crveni križ USK i struktura CK USK 9. februara su pokrenuli apel svim građanima i institucijama u USK s ciljem prikupljanja potrebnih artikla za stradalo stanovništvo Turske i Sirije.


Po uputama traženi artikli su: deke, vreće za spavanje, električne i plinske grijalice, kreveti na rasklapanje, stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje, solarne lampe i kuhinjski setovi.


Akcija solidarnosti je trajala u svim općinskim/gradskim organizacijama i strukture CK USK-a sve do 16. februara te je na isti dan dužnost organizacije CK USK bila da dostave prikupljene artikle u skladište CK USK u Bihaću.


Juče je Crveni križ USK sve prikupljene artikle te artikle koje je sam donirao iz svojih rezervi poslao Crvenom križu Federacije BiH.


Konvoj se sastoji od dva šlepera, dva kamiona te dva kombija.


Također se prikupljala i novčana pomoć te se promovirao humanitarni broj 17023 a Crveni križ USK i organizacija strukture su uplatile određeni iznos po odluci Predsjedništva.


“Želimo se zahvaliti svim građanima i institucijama u USK koji su još jednom pokazali svoju humanost te omogućili nam da brzo prikupimo potrebne artikle.


Zahvaljujemo se i svim firmama, obrtima te pojedincima koji su ustupili svoje usluge i olakšali rad strukture CK USK.


Zahvaljujemo se i svim općinskim/gradskim organizacijama iz strukture CK USK koji su uspješno prikupili i dostavili prikupljene artikle.”- poručili su iz Crvenog krsta USK.


Galeriju- fotografije pogledajte ispod.

IZVORcazin.netPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI