Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 12.09.2023.

Crnadak: Odbili smo Schmidta, ali svi znamo stav vlasti da će ''on biti uhapšen pri ulasku u RS'''

Crnadak: Odbili smo Schmidta, ali svi znamo stav vlasti da će ''on biti uhapšen pri ulasku u RS'''

Crnadak: Odbili smo Schmidta, ali svi znamo stav vlasti da će “on biti uhapšen pri ulasku u RS”” 


Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, potvrdio je za "Nezavisne novine" da je i njih Christian Schmidt zvao na sastanak, te da su ga odbili.


“S obzirom da su oni imali informaciju da je lider PDP-a Branislav Borenović u inostranstvu, poziv je usmjeren meni. Ja sam odmah odgovorio da neću doći na taj sastanak. A, sastanak ne može biti ni održan, jer svi znamo stav vlasti Republike Srpske da će Schmidt biti uhapšen odmah pri ulasku u Republiku Srpsku”, naveo je Crnadak.


Na naše pitanje da li je Schmidt naveo teme sastanka, Crnadak je odgovorio da nije.


“Nemam ja tu šta posebno da komentarišem. Dovoljno je da kažem da je poziv bio i da smo ga odbili”, rekao je Crnadak za “Nezavisne novine”.


I Milan Miličević, lider SDS-a, potvrdio je da ni ta stranka neće prisustvovati sastanku, na koji su pozvani SMS-om, a potom i mailom.


“Moram priznati da zvaničan poziv u pisanoj formi nije stigao, nego telefonskim putem i nekom SMS porukom prije par dana. Nisam bio u dilemi u bilo kojem momentu da se odazovem na takav sastanak na tom mjestu, u jednom hotelu, u ovoj trenutnoj političkoj situaciji. Mislim da je besmisleno uopšte da SDS bude kolateralna šteta konflikta između Milorada Dodika i Schmidta”, rekao je Miličević za Nezavisne.


Autor: N1 BiH Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI