Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 20.01.2024.

Borba za stranku SDA u Bosanskom Petrovcu

Borba za stranku SDA u Bosanskom Petrovcu

Borba za stranku SDA u Bosanskom Petrovcu


 


Oni koji su bili odgovorni za razapinjanje stranke i međusobne sukobe, sada su kažnjeni i odbačeni od članstva, koje se odlučilo za treće rješenje. 

Ne želeći više biti talac dvaju suprotstavljenih interesa, usaglasili su se oko Ansele Husetić kao predsjednice stranke, koja je dobila jednoglasnu podršku u svim mjesnim odborima.


S druge strane, oni koji su nekada bili protivnici, uzrokovali sukobe unutar stranke, sada su se udružili i privremeno odložili međusobne sukobe kako bi ponovno pokušali zauzeti pozicije.


Služeći se lažima, podvalama, kršenjem zakona i pravila ove države, ucjenama, krivotvorenjem, lažnim Facebook profilima, telefonskim brojevima, rušenjem SDA kadrova kojima je narod dao najveće povjerenje, u saradnji sa SNSD-om i NES-om, te neistinitim naručenim tekstovima, manja grupacija članstva SDA pokušava preuzeti stranku u Bosanskom Petrovcu.


Radi se o 6-7 ljudi koji već desetak godina, koristeći navedene aktivnosti, vode procese na ustrb kvaliteta života običnih ljudi, a itekako ostvaruju svoju korist iskorištavanjem politike i prirodnih bogatstava.

Neki su već izbačeni iz stranke zbog brojnih aktivnosti koje su provodili uglavnom na štetu Bošnjaka, načelnika, stranke i građana, a iste su precizno dokumentovane gdje treba i bit će javno dostupne u odgovarajućem trenutku.


Svi članovi koji nisu uprljani radnjama i djelima gore navedenim, kao i oni koji nisu trenutno članovi, dobrodošli su u stranku.


Oni koji su tri godine tražili utjehu u NES-u i SNSD-u neka se nastave boriti da osvoje SDA narednih 100 godina.

Uprkos svim pritiscima i podvalama, demokratski izbori se provode na propisan način, a narod će odlučiti tko će ih voditi. Većinom su interesi vezani za šume, pri čemu su izbačeni vijećnici nudili mandate i Nipu i Pomaku kad su čuli da će dobiti šume, a prihvaćeni su u NES-u koji je ovladao šumama i dao im sve što su tražili, na uštrb svojih kadrova.


Čim se NES-u izmaklo, sada bi opet da ovladaju sa SDA.

Ovo su nam prenijeli iz užeg rukovodstva povjereništva SDA Bosanski Petrovac.

(Za laži u objavama slijedit će privatne tužbe prema naručiocima i prema portalima koji objavljuju neprovjerene informacije.)


U proteklom periodu, primjetan je pohvalan porast broja članova koji su izrazili želju i pridružili se Stranci demokratske akcije. Ti novi članovi dolaze s raznim strukama i razinama obrazovanja. Važno je naglasiti da su vrata Stranke demokratske mom akcije u Bosanskom Petrovcu otvorena za sve one koji poštuju ideju i Statut stranke, naveli su iz Povjereništva SDA Bosanski Petrovac.


Ivor:UskvijestibaPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI