Četvrtak, 18.07.2024.
  • Suad Balić
  • 28.08.2023.

Bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić proteklog vikenda boravio je u prijateljskom gradu Sežana u Sloveniji

Bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić proteklog vikenda boravio je u prijateljskom gradu Sežana u Sloveniji

Bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić proteklog vikenda boravio je u prijateljskom gradu Sežana u Sloveniji povodom obilježavanja dana grada Sežane. Ova lokalna zajednica pored Općine Novo Mesto prijateljski je grad Gradu Bihaću a dugogodišnja povezanost ovih gradova iz Slovenije prilika su za nove oblike saradnje u svim sferama društvenog života.


Tokom boravka u Sežani pored prisustva svečanoj sjednici na kojoj su dodijeljna priznanja najzaslužnijim pojedincima, gradonačelnik Sedić zajedno sa ostalim delegacijama gradova prijatelja posjetio je poslovni inkubator Sežana koji je najstariji i najveći poslovni inkubator u Sloveniji. U proteklih 30 godina postojanja polovni inkubator je svojim aktivnostima podržao osnivanje 360 različitih firmi koje se u konačnici osigurali 500 radnih mjesta.


„Imali smo priliku vidjeti jednu uspješnu priču koja je realizirana kroz poslovni inkubator Sežana i koji je i za nas u Gradu Bihaću zanimljiv jer iskustva i znanje možemo prenijeti kod nas i u tome ćemo imati i podršku naših prijatelja iz Općine Sežana i samog poslovnog inkubatora“ – istakao je gradonačelnik Sedić. 


Občina SežanaPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI