Subota, 18.05.2024.
  • Suad Balić
  • 06.08.2023.

Bećirović-Dudaković: Odbrana države BiH je sveta dužnost

Bećirović-Dudaković: Odbrana države BiH je sveta dužnost

Bećirović-Dudaković: Odbrana države BiH je sveta dužnostPovodom 28. godišnjice deblokade Bihaća i Krajine član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović razgovarao je u Bihaću sa komandantom slavnog Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine generalom Atifom Dudakovićem.


Denis Bećirović odao je priznanje generalu Atifu Dudakoviću za ogroman doprinos u borbi za odbranu Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije, kao i postratnoj izgradnji odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine. Bećirović je naglasio da su borci Petog korpusa, koji je predvodio general Dudaković, časno branili državu Bosnu i Hercegovinu u vrijeme potpunog okruženja Bihaća i Krajine. On je istakao da je to činjenica koja se mora reći jasno i glasno, jer da nije bilo boraca Petog korpusa Armije RBiH Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice.


Sagovornici su naglasili da je od posebne važnosti sada u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Saglasili su se kako je put države Bosne i Hercegovine u EU i NATO nezaustavljiv proces.

(Vijesti.ba)Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI