Ponedjeljak, 15.04.2024.
  • Cenzura.ba
  • 07.01.2023.

TRIK STARIH KUHARICA-DODAJTE 1 SASTOJAK U MLJEVENO MESO I STAVITE U FRIŽIDER:Dobićete vrhunske ćufte, bolje niste probali

TRIK STARIH KUHARICA-DODAJTE 1 SASTOJAK U MLJEVENO MESO I STAVITE U FRIŽIDER:Dobićete vrhunske ćufte, bolje niste probali

Ovako će ćufte biti još ukusnije.

Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mljevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mljeveno meso pojmeša sa začinima i isprži sa obje strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suhe i žilave. A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.

RUČAK
UMESTO KLASIČNIH SADA NAPRAVITE OVAKO: 

Ćufte u paradajz sosu i sa sirom zapečene u rerni

Tajna je u marinadi

Kako se ispostavilo, mljeveno meso je potrebno marinirati. Dakle, najbolje je uzeti dobro samljeveno mljeveno meso, po mogućstvu mješano meso. Nakon što se dobro samelje i pomješa dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mljevenog mesa. Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mjesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 – 5 sati da se marinira.


Na samom kraju u mljeveno meso dodajte crni luk sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI