Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 06.09.2023.

Poziv na registracije za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the Cure“

Poziv na registracije za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the Cure“

Poziv na registracije za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the Cure“


 


Poštovani,


 


U Bihaću 08.09.2023 i 09.09.2023. godine od 10 do 13 sati na Gradskom Trgu preko puta Galerije Kantonalno udruženje oboljelih od karcinoma „Behar“ organizovat će registracije za  najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini - Trku/šetnju za ozdravljenje "Race for the Cure" čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.


 


Na ovaj način pridružit ćemo se Udruženjima pacijentica koje će širom Bosne i Hercegovine organizovati ovu aktivnost.  Kroz uplatu simbolične registracije od 15 KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te učestvuju u Trci/šetnji za ozdravljenje "Race for the Cure" koja će biti održana 01. oktobra u Sarajevu u organizaciji „Think pink – Zajedno smo jedno“. Očekuje se 10 000 građana na ovom događaju. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske i ultrazvučne  preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.


Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.


 


U nadi da ćete nam se pridružiti i medijski nas podrža srdačno vas pozdravljamo. "

Mileva Zulić 

Predsjednica UdruženjaPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI