Ponedjeljak, 15.04.2024.
  • Suad Balić
  • 10.05.2023.

Poduzetnici iz Hrvatske posjetili Veliku Kladušu

Poduzetnici iz Hrvatske posjetili Veliku Kladušu

Poduzetnici iz Hrvatske posjetili Veliku Kladušu 


Hrvoslav Tomić, direktor firme Htprojekti90, Valter Žulić iz grupcije Kaokakao global d.o.o., te Damir Krnić, direktor firme Logista d.o.o. iz Rijeke (Republika Hrvatska) boravili su tokom protekle sedmice u Velikoj Kladuši, prilikom čega je održan i radni sastanak u kabinetu načelnika Fikreta Abdića.

Prilikom ove posjete, gosti su predstavili djelatnosti kojima se bave i ostavili otvorenu mogućnost proširenja tržišta i na područje Velike Kladuše, s ciljem razvijanja prekogranične, ekonomske i poslovne saradnje.Sastanku su, pored načelnika i savjetnika Ervina Abdića, prisustvovali i Boris Horvat, predsjednik Udruženja poduzetnika Velika Kladuša, te Amra Čaušević, direktorica Biroa rada Velika Kladuša, koji su goste upoznali sa najvećom problematikom koja je prisutna na tržištu rada kada je u pitanju radna snaga u Velikoj Kladuši.  


Kao i u širem regionu, najveći izazov sa kojim se susreću poduzetnici sa područja ove općine je nedostatak radnika svih stručnih kvalifikacija i struka, te masovni odlazak stanovništva u zemlje zapadne Evrope.


Sa ovim problemom se susreću i poduzetnici u Hrvatskoj, naglašeno je od strane posjetioca, stoga je razvijanje malih pograničnih, poslovnih zona jedan od načina da se stanovništvo zadrži na rubnim dijelovima dviju susjednih zemalja – BIH i Hrvatske.

Biznis InfoPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI