Subota, 18.05.2024.
  • Suad Balić
  • 01.11.2023.

Ogrešević o sastanku lidera opozicije: Za razliku od Trojke, za našim stolom se priča o izgradnji države, a ne o razgradnji

Ogrešević o sastanku lidera opozicije: Za razliku od Trojke, za našim stolom se priča o izgradnji države, a ne o razgradnji

Ogrešević o sastanku lidera opozicije: Za razliku od Trojke, za našim stolom se priča o izgradnji države, a ne o razgradnjiLideri stranaka opozicije Nermin Ogrešević (NES), Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF) i Semir Efendić (SBiH) danas su održali sastanak koji bi mogao predstavljati uvod u formiranje novog probosanskog bloka.


Izetbegović, Komšić, Ogrešević i Efendić proveli su skoro tri sata u razgovoru u jednom sarajevskom restoranu.


U izjavi za Klix.ba predsjednik NES-a Nermin Ogrešević kaže da lideri spomenutih stranaka svoje sastanke ne kriju te će ih biti i u narednom periodu.


“Sastali smo se, razgovarali smo i opet ćemo razgovarati. Na ovim sastancima govorimo o interesima države Bosne i Hercegovine i njenoj izgradnji, dok Trojka na svojim sastancima s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom radi suprotno tome. Za razliku od Trojke, za našim stolom se priča o izgradnji države, a ne o razgradnji. Mislim da je to za bh. građane u ovim turbulentnim vremenima najvažnije, da budu uvjereni da iskrene patriote ne spavaju, nego da će se boriti za njihove i interese države Bosne i Hercegovine”, rekao je Ogrešević.


Podsjetimo, prethodno je i predsjednik SBiH-a Semir Efendić nagovijestio da bi u narednom periodu mogla biti formiran blok koji čine četiri stranke.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI