Petak, 14.06.2024.
  • Suad Balić
  • 11.09.2023.

''Mini Dnevnik 1987'' Jezero – Bihać

''Mini Dnevnik 1987'' Jezero – Bihać

“Mini Dnevnik 1987” Jezero – Bihać


• Postoji, radi, takmiči se i učestvuje na turnirima od 1987. godine... 


• Ekipa je uzela učešće na turnirima u USK i šire (Bihać, Cazin, Ključ, Sanski Most, Prijedor, te u državama regiona Hrvatska, Slovenija, Austrija…) gdje bilježi značajne rezultate.


• Oko 300 igrača nastupilo je za ovu ekipu, među njima i neki od poznatih i možemo reći neki od najboljih igrača sa ovih prostora.


• Ekipa je učestvovala na cca. 500 turnira, te od značajnijih rezultata bilježi stotinjak mjesta za neka od prva tri mjesta (1.,2.,3. mjesto)


• U početku, bilo je evidentnih nedostataka u organizaciji učešća, a samim tim i u nastupima na turnirima, da bi se vremenom to podiglo na odgovarajući nivo i izgradio imidž jedne fair-play ekipe


• Okosnica tima na čelu sa osnivačima i idejnim tvorcima gosp. Mustafa i Ramiz Veladžić osmislila je i sama organizirala malonogomenti turnir u sklopu manifestacije “Junski dani otpora” a čiji pokretač, inicijator je također gospodin Ramiz V.


• Ovaj turnir je opstao do današnjih dana i poznat je po solidnoj organizaciji i iznad svega po korektnom odnosu

organizatora/domaćina prema učesnicima.


• Ovdje možemo pomenuti da je ekipa “Mini Dnevnik” do sada 12 puta osvojila ovaj turnir, od čega u jednom periodu 5 puta zaredom.


• U Bihaću ekipa je uzela učešće na “Novogodišnjem turniru” na oko 23 od 27 turnira od kada ova okosnica tima igra (od 1992. godine), te više puta igrala četvrtfinale takmičenja, dok je jednom proglašena za “Fair-Play” ekipu, na šta smo ponosni.


• Također, ne trebamo ni nabrajati da je ekipa učestvovala na skoro svim, ako ne baš svim turnirima u Bihaću, makar po jednom.


• U Ključu, malonogometni turnir“Izet Avdić”, od drugog po redu turnira, ekipa je učestvovala oko 15 puta na turniru, gdje bilježimo 10-tak puta igranje same završnice te više osvojenih medalja (1., 2. i 3. mjesto). U Ključu igrali smo na turnirima u Krasuljama (Dujkova bara, Metaljka, Kamičak…). 


• Također igrali smo na turnirima u Sanskom Mostu (Galaja, Gorice, Partizanovo igralište…), u Prijedoru (Čarakovo, Kozarac) gdje smo igrali nekoliko finala, te osvajali prva mjesta na nekim od ovih turnira.


• U Cazinu, da ne nabrajamo turnire i plasmane, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, itd.


• Na nekima od najboljih turnira u ovom području, (Gata, Tržac i sl.) igrali smo redovno više od dvije decenije gdje bilježimo značajne rezultate.


• Naš najveći sportski ponos i uspjeh, zasigurno najveći turnir u USK-a i šire, MNT “Izet Nanić” Bužim, turnir u sklopu manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima” od 2005. do 2023. godine, igrali smo: 6 finala, osvojili četiri puta I mjesto, od čega 3 puta zaredom, što je još uvijek jedini postignut rezultat. Također, osvojili smo dva puta II i dva puta III mjesto. U toku tih nastupa izgradili smo  prepoznatljiv “fair-play” nastup što je rezultiralo dodjelom zahvalnice Općine Bužim, od strane Općinskog vijeća (2008.g.).


Na kraju, najbitnije, ponosni smo na kontinuitet u postojanju i radu, kako na sportskom tako, posebno na humanitarnom planu gdje smo, kao neformalna grupa građana, a kasnije Udruženje, pokrenuli na desetina akcija i gdje smo učestvovali u nebrojenim akcijama koje su pokretali drugi pojedinci, grupe ili Udruženja građana. 


Nikada nismo određivali učešće po bilo kojoj pripadnosti, geografskoj, rodbinskoj, nacionalnoj, vjerskoj i sl.


Žao nam je, uvijek, da uopšte postoji potreba za sličnim akcijama, ali nam je drago da možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna.


Bitno je istaknuti da u prvih 20 godina postojanja nismo bili korisnici budžetskih sredstava, te smo, uz pomoć naših članova, prijatelja i simpatizera, kojih je previše da bi smo ih pobrojali u ovako kratkom roku, samofinansirali svoje aktivnosti.


Ovom prilikom, Vama se posebno zahvaljujemo, uz poruku:


“VI ZNATE KO STE A ZNAMO I MI!”


Dana: 15.08.2010.g., održan je sastanak – osnivačka skupština “Mini Dnevnika” na kojoj je usvojen zaključak da se pristupi službenoj registraciji S.K.D. “MINI DNEVNIK 1987” Jezero, Bihać, što je rezultiralo ovim što imamo danas.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI