Nedjelja, 10.12.2023.
  • Suad Balić
  • 19.09.2023.

Medijski linč Sarajevskih medija prema našem Mustafi Zuliću.

Medijski linč Sarajevskih medija prema našem Mustafi Zuliću.

Medijski linč Sarajevskih medija prema našem Mustafi Zuliću.


Na slikama ispod nalazi se Mustafa Zulić, čovjek od kojeg BiH mediji danas pokušavaju napraviti siledžiju. Mustafa Zulić pripadnik je SDA cijeli svoj život, potpredsjednik stranke u Bihaću, aktuelni vijećnik sa najvećim brojem glasova u ovom sazivu.


Izrevoltiran pojedinim natpisima pojedinaca na društvenim mrežama u proteklim danima iz razloga što nije glasao za kreditno zaduženje grada Bihaća te što su pojedinci  ga upoređivali i sa autonomašima, inače pripadnicima ideje osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića danas je Mustafa možda i ne na najbolji način izrekao dosta stvari kolegama u Gradskom vijeću. Prevelik je to bio udarac za Zulića koji je kao golobradi mladić zajedno sa hrabrim Ljutočanima odbranio svoju Ljutočku dolinu, grad Bihać i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Pripadnici herojskog 5. korpusa znaju šta znači kada se njihovo ime na bilo koji način povezuje sa riječima autonomija i autonomaši i znaju da je to jedna od najvećih uvreda koje mogu dobiti. Inače, Zulić je u rat otišao kao 19-godišnjak te je više puta i ranjavan u borbi protiv agresora.


Mustafa Zulić dolazi iz mjesta Orašac kod Bihaća, a svoj kruh prvenstveno zarađuje kao vozač zaposlen u Unsko-sanskim šumama. Oženjen je i otac jedne kćerke i dva sina na koje može danas biti najponosniji. Također, kako bi svojoj porodici obezbijedio bolje uslove za život Zulić ponekad radi i kao pripadnik osiguranja u bihaćkim noćnim klubovima, gdje je prepoznat kao čovjek i sportista sa velikim pragom tolerancije, iza kojeg ne postoji nikad nikakav incident. Nakon što završi svoje radne obaveze, svakodnevno se Mustafa vraća u svoje rodno mjesto gdje je prepoznat kao jedan od najaktivnijih pojedinaca kada je u pitanju borba za bolje uslove mještana koji žive u naseljima koja su jedna od najudaljenijih od Bihaća. Trener je i osnivač kick box kluba koji postoji u Orašcu i koji je u posljednih 15tak godina odgojio generacije vrhunskih sportaša koji su danas uspješni ljudi u našoj zemlji i svijetu. Danas ta ista djeca treniraju u dvorani u Orašcu koja je izgrađena inicijativama Zulića i sredstvima sa različitih nivoa vlasti. Otkad se  bavi politikom, svi poznavaoci aktuelne političke situacije  u Bihaću znaju da je Mustafa u Orašac i Ljutočku dolinu heroja "upumpao" milione maraka u razvoj infrastrukture. Nova dvorana, sportska igrališta, kilometri novog asfalta, nova Ambulanta Doma zdravlja, obnovljena Osnova škola i razvoj NP Una samo su neki od projekata koji su stigli zalaganjem Mustafe Zulića.


Krajina.baPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI