Četvrtak, 18.07.2024.
  • Suad Balić
  • 24.02.2024.

JUDO KLUB UNA IZ BIHAĆA DOMAĆIN PRVENSTVA BIH ZA SENIORE

JUDO KLUB UNA IZ BIHAĆA DOMAĆIN PRVENSTVA BIH ZA SENIORE

JUDO KLUB UNA IZ BIHAĆA DOMAĆIN PRVENSTVA BIH ZA SENIORE

Ovogodišnji nacionalni judo šampionat uvršten u program obilježavanja Dana grada Bihaća


Judo klub Una iz Bihaća danas je u sportskoj dvorani Luke domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i djecu.


„Po ko zna koji put organiziramo prvenstvo BiH, ali ovaj put smo se zaista potrudili da ono bude na što je više mogućem organizacijsko – tehničkom nivou. Svi najbolji džudisti u  Bosni i Hercegovini danas su u Bihaću, te i na taj – poseban način obilježavavamo 764 godine našeg grada. Na današnjem prvanstvu nastupa 112 seniora i 120 djevojčica i dječaka do 11 godina, iz više od 40 bosanskohercegovačkih klubova“, kazao je predsjednik Judo kluba Una Fikret Bečić.


Ovogodišnji nacionalni šampionat uvršten je i u program obilježavanja manifestacije Dana grada Bihaća.


„To mi je zaista drago, da ćemo povodom 764. rođendana našeg grada ugostiti i imati priliku na djelu vidjeti najbolje džudiste Bosne i Hercegovine. Želimo da u Bihaću budu organizirana vrhunska sportska nadmetanja i da gledamo najbolje od najboljih, pa evo već danas imamo priliku za to“, riječi su bihaćkog gradonačelnika Elvedina Sedića.


Predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać Saša Smiljanić također je izrazio zadovoljstvo što su Judo klub Una i grad Bihać u slavljeničkom momentu ugostili brojne nacionalne šampione i neke od bosanskohercegovačkih olimpijaca.


Radio BihaćPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI