Petak, 14.06.2024.
  • Cenzura.ba
  • 24.05.2023.

Jedinstvo sa igračem manje do velika tri boda u Travniku

Jedinstvo sa igračem manje do velika tri boda u Travniku

Jedinstvo je danas na Piroti u Travniku u okviru 28.kola M: tel Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine savladalo direktnog konkurenta u borbi za opstanak u ligi, ekipu Travnika rezultatom 1:2. Crveno – bijeli su od 65.minute igrali sa igračem manje, kada je drugi žuti karton dobio Mateo Božić.

Početak utakmice kasnio je desetak minuta, jer je glavni arbitar Aldin Softić iz Zenice tražio od domaćina da se teren bolje obilježi. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, bilo je 0:0. U 56.minuti domaći dolaze do vodstva, kada je Bojo postigao eurogol za vodstvo Travnika. Ipak, samo 4 minute kasnije Softić pokazuje na bijelu tačku, a siguran je naš Luka Merdović. U nastavku susreta domaći su krenuli ofanzivno na gol Jedinstva, tako da su pogodili i stativu, ali u sudijskom vremenu odlična kontra Jedinstva i Alen Nuhanović trese mrežu Travnika za velika tri boda.

Jedinstvo je ovom pobjedom skočilo na 12.poziciju prvenstvene tabele, sa 34 osvojena boda. Već u subotu, Pod borićima gostuje hit prvenstva, ekipa Stupčanice.
Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI