Petak, 22.09.2023.
  • Suad Balić
  • 13.09.2023.

Enis Čelebić:''Žalosti me da danas niti jedna politička stranka na Unsko- sanskom kantonu koja participira u Vlasti i poziva na državotvornost...."

Enis Čelebić:''Žalosti me da danas niti jedna politička stranka na Unsko- sanskom kantonu koja  participira u Vlasti i poziva na državotvornost....

Žalosti me da danas niti jedna politička stranka na Unsko- sanskom kantonu koja  participira u Vlasti i poziva na državotvornost, Vlada USK, Ministarstvo za pitanje boraca USK nisu uputili zahvalnost niti su kroz svoje objave iskazali bilo kakav vid sjećanja i poštovanja za naše generale, vojnike i ovu vojnu akciju koja je označila početak kraja agresorske ideje ja ovom području. Kad nisu oni koji trebaju, uvijek su tu oni koji će ih prisjetiti da moraju nešto da kažu !


13. septembra davne 1995. godine započela je Operacija "Sana 95". Ovim putem kao mlad čovjek zahvalan i svjestan važnosti ovoga o čemu pišem, želim iskazati iskrenu zahvalnost povodom Operacije "Sana 95" Generalima Armije RBiH, Generalu Atifu Dudakoviću i rahmetli Generalu Mehmedu Alagiću kao i svim pripadnicima 5. i 7. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine koji su na bilo koji način učestvovali i istoj !


Prije tačno 28 godina, na današnji dan otpočela je posljednja vojna operacija Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je i zapečatila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te osujetila i razbila agresorske ideje. Ovom ofanzivom ne samo da je devedesetih godina srušen agresorska ideja i vizija o Bosni i Hercegovini kao rasturenoj državi nego je svijetu pokazan karakter i snaga Armije RBiH zbog čega je tokom trajanja navedene vojne akcije došlo i do potpisivanja mirovnog sporazuma u Daytonu što je označilo i kraj agresije te rata u Bosni i Hercegovini.  


Generalu Alagiću i svim šehidima bih poželio vječni rahmet, Generalu Dudakoviću dug život i zdravlje a svim, očigledno zaboravljenim borcima zdravje, pravdu i snagu u ovo, najdražoj nam, Bosni i Hercegovini !Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI