Petak, 22.09.2023.
  • Suad Balić
  • 09.06.2023.

''BZK Preporod-Gradsko društvo Bihać'' i ''Hanume sa Une'' Bihać, zajedno putuju u Tursku, u grad Biga, na ''Međunarodni Festival kulture''

''BZK Preporod-Gradsko društvo Bihać'' i ''Hanume sa Une'' Bihać, zajedno putuju u Tursku, u grad Biga, na ''Međunarodni Festival kulture''

Dugogodišnji partneri u kulturnim projektima, "BZK Preporod-Gradsko društvo Bihać" i "Hanume sa Une" Bihać, zajedno putuju u Tursku, u grad Biga, na "Međunarodni Festival kulture" koji će se održati od 9. do 11. juna 2023. Godine.


Ovo putovanje predstavlja plod saradnje između gradonačelnika Bige u Turskoj i Bihaća u Bosni i Hercegovini, uz posredovanje bihaćkih "Hanuma sa Une". Cilj ovog putovanja je jačanje kulturne razmjene i saradnje između ovih gradova te promocija različitih kultura i tradicija.


Tokom Međunarodnog Festivala kulture u Bigi, predstavnici "BZK Preporod-Gradsko društvo Bihać" i "Hanume sa Une" će imati priliku predstaviti bogatstvo kulturne baštine svojih regija kroz različite umjetničke izvedbe, tradicionalnu muziku, plesove, i kulinarstvo. Ovaj festival pruža jedinstvenu priliku za interakciju s umjetnicima i predstavnicima drugih kultura, razmjenu ideja i iskustava, kao i stvaranje novih prijateljstava i partnerstava.


Vjerujemo da će ovo putovanje biti izuzetno značajno i inspirativno za sve učesnike, kao i da će doprinijeti jačanju veza između Bihaća i Bige.


Želimo "BZK Preporod-Gradsko društvo Bihać" i "Hanumama sa Une" sretan put i uspješno predstavljanje na Međunarodnom Festivalu kulture. 


Hanume sa Une BZK "Preporod" - gradsko društvo BihaćPodijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI