Subota, 18.05.2024.
  • Suad Balić
  • 11.07.2023.

Austrijanci se uplašili atmosfere i BHF-a, ulaznice u prodaji dva mjeseca ranije

Austrijanci se uplašili atmosfere i BHF-a, ulaznice u prodaji dva mjeseca ranije

Austrijanci se uplašili atmosfere i BHF-a, ulaznice u prodaji dva mjeseca ranije


Polovinom septembra U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu gostovat će selekciji Austrije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u Austriji su već neko vrijeme zabrinuti od "invazije" Bosanaca i Hercegovaca na Ried Arenu, gdje će utakmica biti i odigrana.


Bosanci i Hercegovci nadaleko su poznati zbog ljubavi prema nacionalnim selekcijama u svim sportovima, a toga su svjesni i Austrijanci koji su implementirali strategiju koja bi ostavila navijače mladih Zmajeva, što iz domovine, što iz dijaspore, sa malim brojem mjesta na tribinama.


Naime, domaćini su još prošle sedmice pustili ulaznice za ovaj meč u prodaju, iako je do utakmice ostalo više od dva mjeseca. Austrijanci ovim potezom žele osigurati da što više domaćih, a što manje gostujućih navijača dođu do karte i tako onemoguće navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine da uđu na stadion.


Zbog toga je navijačka grupa BH Fanaticos, najveća navijačka grupa u Bosni i Hercegovini pozvala sve zainteresovane da svoje ulaznice kupe što je prije moguće.


“Dođite i podržite našu mladost! SVI U RIED!”, objavili su na svojim profilima na društvenim mrežama, te priložili link na kojem je moguće kupiti ulaznicu online.


Poznavajući navijače Bosne i Hercegovine i njihovu vjernost, naročito prema državnoj selekciji u svim sportovima, male su šanse da taktika Austrijanaca bude uspješna.


Inače, ovo nije prvi pokušaj da se navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine spriječe u kupovini ulaznica na gostujućim mečevima. Prije nekoliko mjeseci prije utakmice A reprezentacije BiH protiv Slovačke, Slovaci su ograničili online kupovinu ulaznica samo na teritoriju svoje zemlje.


Meč između Austrije i Bosne i Hercegovine igrat će se 12. septembra u Areni Ried sa početkom u 18 sati.Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI