Utorak, 21.03.2023.
  • Suad Balić
  • 18.03.2023.

Jedinstvu na krilima Sile nebeska puni plijen u Hadžićima

Jedinstvu na krilima Sile nebeska puni plijen u Hadžićima

Jedinstvu na krilima Sile nebeska puni plijen u Hadžićima


Nogometaši bihaćkog Jedinstva danas su u okviru derbija začelja 18.kola M:tel Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Hadžićima golom Luke Merdovića savladali direktnog konkurenta u borbi za opstanak u ligi, ekipu Radnika iz Hadžića rezultatom 0:1. Crveno – bijeli su tokom čitavog toka utakmice imali podršku Sile nebeska, koja je bila vjetar u leđa u ovoj važnoj pobjedi.


Jedinstvo je odmah na početku utakmice krenulo agresivno ka golu domaćeg golmana Mujezinovića. Već u 19.minuti susreta sjajni crnogorac u crveno – bijelom dresu Luka Merdović sa 20 – tak metara silovito je šutirao prema golu Radnika, a golman Mujezinović krajnjim naporom odbija loptu u korner. Samo desetak minuta kasnije, bilježimo udarac Josipa Bandića, ali lopta prolazi tik uz stativu gola Radnika. Kada je četvrti sudija pokazao tri minute sudijske nadoknade u prvom dijelu utakmice, Haris Kulovac je zatresa mrežu domaće ekipe, ali glavni sudac Osman Hodžić iz Doboja Istoka isti je poništio zbog navodnog igranja rukom u kaznenom prostoru domaće ekipe. U prvom dijelu utakmice najmanje posla imao je naš golman Faris Ribić, jer domaći u prvih 45.minuta susreta na Gradskom stadiona u Hadžićima nisu stvorili niti jednu priliku.


Na otvaranju drugog dijela utakmice domaća ekipa se budi. Igrala se 55.minuta susreta, kada se u odličnoj prilici našao Pehilj, ali siguran na golu Jedinstva bio je Faris Ribić. U idućoj kontri crveno – bijeli dolaze do vodstva. Igrala se oni58.minuta susreta u Hadžićima kada golmana Radnika Mujezinovića sjajno matira Luka Merdović za slavlje  pripadnika Sile nebeske, koji su došli podržati naše crveno – bijele u Hadžićima. U 75.minuti moglo je biti 0:2 na Gradskom stadionu u Hadžićima, kada se Josip Bandić sam sjurio prema golu domaćina, ali pomoćni sudac signalizirao je nedozvoljenu poziciju. Nakon toga, veliki pritisak na gol Jedinstva domaćih nogometaša, redaju se šanse ispred golmana Ribića, pokušavaju Abubakar i Afrane, ali odbrana Jedinstva na visini zadatka i u sudijskoj nadoknadi od pet minuta.


U narednom, 19 kolu M:tel Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, crveno – bijeli će u subotu, 25.03.2023.godine Podno borića ugostiti BFK Simm Bau.


FK RADNIK – NK JEDINSTVO  0:1


58' Merdović


FK Radnik: Mujezinović, Ramić, Šljivar, Harbaš, Kazić, Abubakar, Afrane, Yahaya, Rizvo, Buturović, Pehilj.


NK Jedinstvo: Ribić, Jusić, Selman, Pandžić, Božić, Bandić, Bandić, Merdović, Nuhanović, Kulovac, Hadrović.


Sl. stranica NK Jedinstvo Bihać Podijeli:

TAGOVI

POVEZANE VIJESTI